پنجاه و سه نفر – بزرگ علوی کتاب صوتی و PDF
فرمت کتاب : صوتی و PDF
کتاب : پنجاه و سه نفر
نویسنده : بزرگ علوی
چاپ دوم : 1330
ناشر : نگاه
تعداد صفحات : 328
تعداد فایل : 33 عدد فایل صوتی به مدت 9.32 ساعت
راوی : مصطفی حسین زاده
دستهبندی : خاطرات ، ایران ،تاریخ ، پهلوی ، حزب توده ایران ، سرگذشت
پنجاه و سه نفر کتابی است از بزرگ علوی که در سال ۱۳۳۰ خورشیدی منتشر شد . نام کتاب به شمار کسانی اشاره دارد که در زمان رضاشاه به جرم عضویت و فعالیت در گروهی اشتراکی بازداشت ، محاکمه و به محکومیتهای متفاوت زندانی شدند . نویسنده کتاب یعنی بزرگ علوی خود یکی از این پنجاه و سه نفر بود که در زمان دستگیریاش آموزگار بود . بزرگ علوی در این کتاب شرح زندانی شدن خود و این افراد را نوشته و داستان و مستندنگاری را به هم آمیخته است .
علوی در این کتاب واقعیتهای تاریخی که تا زمان پایان بازداشتاش در ۲۵ شهریور ۱۳۲۰ بر سر او دیگر اعضای ۵۳ نفر آمده را با داستانسرایی ترکیب کرده است . سرتاسر کتاب پر است از شرح برخوردهای توهینآمیز و خشونتبار مأموران اداره سیاسی با دستگیرشدگان که تصویری از فضای دوران رضا شاه به دست میدهد. نویسنده در این کتاب در وصف رفتار زندانبانان اظهار میدارد که آنچه در زندان تحملناپذیر بوده و هر روز و هر ساعت تکرار میشده و با همه عادی شدنش درون او و هم زنجیرانش را به شدت به درد میآورده، توهین بوده است .
بزرگ علوی پس از توصیف صحنه محاکمهٔ پنجاه و سه نفر در تالار دیوان جنایی تهران، طی روزهای ۱۱ الی ۲۲ آبان ۱۳۱۷ و روز بیست و چهارم همان ماه، به گوشههایی از جریان آن پرداخته و خلاصه دفاع دکتر تقی ارانی را نقل کرده است. وی در این باره مینویسد : شاهکار محکمه پنجاه و سه نفر نطق دکتر ارانی بود. دکتر شش ساعت و نیم صحبت کرد. دوست و دشمن را بهت فراگرفته بود. آژانها و صاحبمنصبان شهربانی با دهن باز به او نگاه میکرند.
دانلود کتاب بصورت یکجا در یک فایل زیپ شده
لینک کتاب در یوتیوب
لینک کتاب در تلگرام
لینک فرمت پی دی اف کتاب