کتاب صوتی تاریخ مبارک شاهی نویسنده : یحیی‌بن‌احمد سرهندی

 

_Tarikhe_Mobarake shahi_AVAYeBUF_Wordpress_Com

فرمت کتاب : فایل صوتی 🎼💽📕

کتاب : تاریخ مبارک شاهی

نویسنده : یحیی‌بن‌احمد سرهندی

 

مترجم : محمدهدایت حسین

ناشر : اساطیر

تعداد صفحات: 134

سال چاپ : 1391

تعداد فایل : 25 عدد فایل صوتی

مدت رمان : 06 ساعت 58 دقیقه

راوی : زینب ابوالحسنی

موضوع : تاریخی , تاریخ جهان , مغولان هند , هند تاریخم‌1765 – 1000 , 

 

این کتاب به زبان فارسی نگاشته شده چرا که هند تا پیش از استعمارشدن توسط انگلستان، به مدت چند قرن فارسی زبان بود. نثر کتاب ساده و بدون عبارت‌پردازى است و مؤلف درباره رویدادها؛ از جمله درباره حمله تیمور به دهلى و فجایع متعاقب آن به دلیل در قدرت بودن نوادگان تیمور در هند، اظهار نظر نکرده است.

کتاب حاضر که در سال 838 هـ ق در هند, به زبان فارسی, به رشته تحریر درآمده و در سال 1931 در کلکته تصحیح و چاپ شده, یکی از منابع دست اول تاریخی برای اواخر دوران حکومت غوریان در شرق ایران و بخش عمده تاریخ ‘سلاطین دهلی’ از قرن ششم تا نهم هجری قمری است.

خاستگاه سلاطین یاد شده, غلامان و امیران ترک در دربار غوریان بودند که در اواخر قرن ششم هجری قلمرو خود را از لاهور به نواحی شمالی هند و گاهی تا شمال دکن توسعه بخشیدند و با مرکزیت دهلی, طی دو قرن و نیم به حکمرانی پرداختند تا این که عاقبت به دست مغولان هند (بازماندگان تیمور_ بابریان) منقرض شدند.

کتاب با ذکری از دوران سلطنت ‘معزالدین محمد غزنوی’ از پادشاهان مشهور غوری آغاز می شود؛ سپس نحوه قدرت گیری و حکومت ‘قطب الدین ایبک’ تشریح می گردد. قطب الدین که در اصل از غلامان ترک آسیای مرکزی بود و در دربار غوریان به مدارج سپهسالاری و امیری سپاه رسید, آغازگر حکومت سلاطین دهلی بود.

محتوای کتاب را اخبار جنگ ها, لشکرکشی ها, پیروزی ها وشکست ها, دست به دست گشتن قدرت و سرنوشت سلاطین دهلی تا زمان نگارش کتاب (838 هـ ق) تشکیل می دهد. سلاطینی که اخبار آنها در این اثر آمده, بیست و شش تن است که به چند سلاله از امرای ترک دربار غوری منتسب بودند و شامل چند خانواده و شاخه مختلف می شدند.

متن اصلی کتاب با نمایه اسامی و مکان ها و فهرست مطالب و مقدمه ای به زبان انگلیسی پایان می پذیرد. کتاب حاضر به صورت افست از چاپ اصلی هند فراهم آمده است.

بخش ارزشمند این اثر، تاریخ خاندان سیدهاست که حدود یک چهارم کتاب را دربرمی گیرد. سرهندی بسیاری از حوادث را دیده یا شنیده بوده است و مطالب او را مورخان بعدی گاه عیناً در کتابهای خود تکرار کرده اند، از جمله نظام الدین احمد در طبقات اکبری و عبدالقادر بداؤنی در منتخب التواریخ و ملامحمدشاه در تاریخ فرشته. سرهندی از منابع خود فقط از قِران السعدینِ امیرخسرو دهلوی نام برده است نثر کتاب ساده و بدون عبارت پردازی است و مؤلف درباره رویدادها، از جمله در باره حمله تیمور به دهلی و فجایع متعاقب آن ، اظهارنظر نکرده است .

 

 

 دانلود کتاب بصورت یکجا در یک فایل زیپ شده

 

کمک به فعالیت های گسترده تر از طریق خرید کتاب ها

لیست کتاب های قسمت فروش به مرور اضافه خواهند شد

لطفا با خرید کتاب های انتشارات آوای بوف از ما برای تولید و پخش کتاب های رایگان بیشتر حمایت کنید :

کتابهای  آوای بوف در گوگل پلی  AVAYEBUFGOOGLE
کتابهای  آوای بوف در گوگل پلی  

ــــــــــــــ

Google-Play_New-Logos2_books-1

خرید مجموعه کتاب های ما از گوگل پلی  برای کمک به گسترش فعالیت ها

ــــــــــــ

lulu_logo_retina
خرید مجموعه کتاب های ما از سایت لولو برای کمک به گسترش فعالیت ها

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s