به سوی فانوس دریایی
نویسنده : ویرجینیا ولف
مترجم : صالح حسینی
ناشر : نیلوفر
سال انتشار : ۱۳۷۰
به تاریخ ۱۳۷۹
«به سوی فانوس دریایی» نوشته ویرجینیا وولف(۱۹۴۱-۱۸۸۲)، نویسنده زن انگلیسی است.
حال و هوای این رمان مثل یک تعطیلات خانوادگی در عین حال شاد و غمگین است و در قالب همان خانواده بیان میشود، ولی حس مصیبتی در آن جاری است که در قالب مبارزه هر فرد برای زنده ماندن، تأکید بر فردیت و اشتیاق برای عشق بیقید و شرط به تعادل میرسد. علم و منطق که مردان قهرمانان آنند، بر اثر احساسات غریزی زنان و هنر به چالش کشیده میشود و با موسیقی خاطرات، و قطعاتی از اشعار یا بروز ناگهانی احساسات همراه میگردد. ویرجینیا وولف با کاربرد تکنیک جریان سیال ذهن، چشماندازی صمیمانه به رمان بخشیده و به این وسیله، افکار، احساسات و مشاهدات فوری ناشی از تجربیات انسانی شخصیتها را بیان میکند، اما مسائلی که مطرح میشوند از تجربهی فردی فراتر میروند و فلسفه، روانشناسی و جنسیت را نیز دربر میگیرند. بهدور از زندگی عادی، در یک فضای داستانی در منطقهی هبرید خانوادهی رمزی و مهمانانشان ــ گروهی از روشنفکران طبقهی متوسط لندن ــ بهمثابه نمونههایی از آدمهای آن دوران و ذهنیت و آگاهی حاکم بر آنها بهنظر میرسند.
در نیمهی نخست رمان یک روز عادی تعطیلات تا هنگام خواب شخصیتها روایت میشود، اما ناگهان با دگرگونی متن روبرو میشویم، بهطوری که فاصلهی زمانی دهسالهای در سیزده صفحه خلاصه میگردد. جنگ جهانی اول، مرگ خانم رمزی و دو فرزندش پس از رسیدن به بزرگسالی، متروک شدن خانهای که تعطیلات را در آن میگذراندند همگی با اهمیتی مشابه و حالتی گذرا در نثر شاعرانهی بخش «زمان میگذرد» گنجانده شده است. در بخش سوم بازماندگان بار دیگر گرد هم میآیند و سفر به فانوس دریایی را آغاز میکنند.
اما رمان بهسوی فانوس دریایی دربارهی چیست؟ زندگی، مرگ و خانم رمزی مسائل اصلیاند و فانوس دریایی که در دریا منزوی است و به فواصل مرتب پرتو میافکند، تصویر نیرومندی است.
« زن اگر میخواهد داستاننویسی کند، باید حتماً پول و اتاقی ازآن خود داشته باشد.»
این جمله معروف از ویرجینیا وولف رماننویس، مقالهنویس، ناشر، منتقد و فمینیست انگلیسی است. او در ۲۵ ژانویه سال ۱۸۸۲ در لندن به دنیا آمد. او از جوانی دیدگاههای ادبی خود را که متمایل به شیوههای بدیع نویسندگانی چون جیمز جویس، هنری جیمز و مارسل پروست بود در مطبوعات به چاپ میرساند .
ویرجینیا وولف که آثار برجستهای چون خانم دالووی (۱۹۲۵)، به سوی فانوس دریایی(۱۹۲۷) و اتاقی از آن خود (۱۹۲۹) را به رشته تحریر درآوردهاست، در سالهای بین دو جنگ جهانی از چهرههای سرشناس محافل ادبی لندن و از مهرههای اصلی انجمن روشنفکری بلومزبری بود . ویرجینیا وولف نویسنده ای است که سعی در تشریح واقعیتهای درونی انسان دارد. نظرات فمینیستی وی که از روح حساس و انتقادی او سرچشمه گرفته، در دهه ششم قرن بیستم تحولی در نظریات جنبش زنان پدید آورد. وی در نگارش از سبک سیال ذهن بهره گرفته است. ویرجینیا وولف در 28 مارچ ۱۹۴۱ در ۵۹ سالگی و در نزدیکی منزلش در ساسکث خودش را در رودخانه غرق کرد.
دانلود فایل صوتی کتاب به سوی فانوس دریایی بخش یکم
دانلود فایل صوتی کتاب به سوی فانوس دریایی بخش دوم
دانلود فایل صوتی کتاب به سوی فانوس دریایی بخش سوم
سلام. با تشکر و امتنان بسیار از کار بسیار عالی که شروع کرده اید امید وازم هموتره با موفقیت قرین باشید
اسم من جمشید نرسی است . آیرانی زاده شدم و ایرانی خواهم مرد. نویسنده و مترجم هستم . کتاب هایم را بیشتر شباویز که نمیدانم هنوز وجود دارد یانه چاپ کرده است .دونمایشنامه بر پایه شاهنامه نوشته ام . آگر دوست داشته باشید و در رده کاری شما باشد لطف فرماپید و بنده را مطلع کنید تا آنها را برای انتشار تقدیم کنم.
با تشکر مجدد و آرزوی موفقیت هرچه بیشتر.
جمشید نرسی
ا.
LikeLike