فرمت کتاب : فایل صوتی 🔊
نام کتاب : زندگی فضیلت مند در عصر سکولار
دستهبندی : فلسفه ، علوم سیاسی
نویسنده : چارلز تیلور و فرهنگ رجایی
گردآوری و ترجمه : فرهنگ رجایی
انتشارات : آگاه
تعداد صفحات : 220
چاپ یکم : 1393
تعداد فایل : 22 عدد فایل صوتی 8.20 ساعت
راوی : پریوش زاهدی
مدت ها بود که کتابی نخوانده بودم که گویی برای من نوشته شده باشد. تلنگری برای باز اندیشیدن به دغدغه هایی که سال ها با آن دست به گریبان بودم و شوق گشودن افق هایی که از چشمم پنهان مانده بودند. یقین دارم که این کتاب حاوی مفاهیمی کاربردی و کارآمد است و از دغدغههای ذهنی مشترکی سخن گفته که نزد بسیاری کسان شاهد آن بوده ام. چه خود بدان واقف بوده اند و چه نبوده اند. دغدغههایی فراگیر و حتی جهان شمول که محدود به زمان و مکان نیستند.
بحران های اقتصادی یا تنش های سیاسی و این قسم مسائل هرقدر هم دامنه وسیعی داشته باشند، می آیند و می روند. همانند بحران اقتصادی سال های اخیر که برخی آن را چنان بزرگ کردند که گویی مهم ترین دغدغه انسانِ این روزگار در جهان غرب است و کمر جهان را خواهد شکست؛ اما دیدیم تنها چند سالی دوام آورد و پایان یافت. اما برخی مسائل هستند که پایان ناپذیرند چرا که در هر دوره ای متناظر به مختصات همان دوره، بازتعریف می شوند و مهم می مانند، و گاه خط و ربط روزگار به گونه ایست که بیش از پیش اهمیتشان خودنمایی می کند.
چه کسی تابه حال از خود نپرسیده یا نیندیشیده که چگونه میتوان زندگی قرین موفقیت و توأم با کیفیت داشت؟ این یکی از کلیدیترین سؤال های پیش روی انسان امروز است، چرا که تکلیف آدمی را در باب بسیاری مسائل روشن می سازد.
بی شک قریب به اتفاق آدمیان، خودآگاه یا ناخودآگاه، خواهان داشتن یک زندگی موفق به لحاظ کمی و معنادار به لحاظ کیفی هستند. دین دار بودن یا نبودن آدمی نیز تغییری در کلیت این خواسته به وجود نمی آورد؛ اگرچه ماهیت آن را دگرگون می کند. چه بسا اهل دین و بصیرت به مراتب بهتر و روشن تر می توانند این نکته را فهم کنند. چراکه بیش از دیگران می خواهند زندگی بهتر و باکیفیت تری با دین داری داشته باشند؛ چیزی به مثابه «حیات طیبه.»
در این روزگار نیز ماجرا جز این نیست. گیریم که عصر، «عصرِ سکولار انسان حضور» باشد. آدمی کماکان درگیر همان پرسش های ازلی و ابدی است که اشاره شد. پس خواهد کوشید با حفظ وجوه کمی زندگی، جنبه های کیفی آن را نیز داشته و ارتقاء دهد.
با وجود همان دغدغه مشترک، نمی توان منکر این مهم شد که انسان امروز در چنین میدانی، شرایطی به مراتب پیچیده و دشوارتر از گذشته دارد. چرا که سازوکار تمدن بشری در مرحله کنونی بر تجدد استوار است؛ دنیایی که به تعبیر مارشال برمن: «هر آنچه استوار است به هوا مبدل می شود.» این تعبیر به اندازه کافی گویای این هست که در مرحله ای متفاوت و حتی متناقض از تجربه بشری قرار داریم. تجربهای کاملاً متفاوت و چه بسا متناقض با دورههای تاریخی گذشته پیش روی ماست. به این مجموعه بیفزاییم که تجدد این عصر به واسطه آمیزش فلسفی با پست مدرنیسم و دریافت های هرمنوتیک، بیش از هر زمان دیگری راه را برای برداشت های متفاوت و حتی متقابل که برآمده از فروپاشی نظام های ارزشی گذشته است، باز می کند.
«زندگی فضیلت مند در عصر سکولار» کتابی است که بر پایه این دغدغه مهم و کلیدی بنا شده است. فرهنگ رجایی، استاد فلسفه سیاسی و روابط بین الملل و رییس دانشکده انسانیات دانشگاه کارلتون کاناداست. به سال ۱۳۳۱ متولد شده و کارنامه ای پر و پیمان به عنوان استادی معتبر در دانشگاه های داخل و خارج کشور دارد. هفده کتاب و بسیار مقاله ترجمه و تألیف کرده است.
کتاب حاضر نیز حکم ترجمه و تألیف دارد. فرهنگ رجایی برای پرداختن به این پرسش بنیادین مجموعه ای ارزنده تدارک دیده و به سراغ چارلز تیلور یکی از اساتید به نام و شناخته شده این حوزه در کانادا رفته که بخت شاگردی آیزایا برلین را نیز داشته است. کسی که معتقد است: «حرف اصلی و اساسی من این است که همه افراد، خواه قبول کنند و خواه نکنند، در فضای پرسش های ابدی درباره معنا، چگونگی و غایت زندگی نفس می کشند.»
دانلود کتاب بصورت یکجا در یک فایل زیپ شده
لینک کتاب در یوتیوب