فرار
نویسنده : اليس مونرو
آلیس مونرو نویسنده زن کانادایی 82 سالهای است که چندی پیش جایزه نوبل ادبیات را از آن خود کرد. اغلب او را با چخوف مقایسه کرده و از او به عنوان استاد داستان کوتاه یاد میکنند. داستانهای او بیشتر در شهرها یا روستاهای کوچک کانادایی اتفاق میافتند. نگاه ویژهاش به مسائل و جزئیات زندگی زنان، از شاخصههای اصلی آثار او محسوب میشوند. مسائل دختران در دوران نوجوانی و به هنگام مواجهه با پدیده بلوغ، دختران جوان در آستانه ازدواج، ارتباط دختران با جنس مخالف، زندگی دختران در شهرها و روستاهای کوچک، زندگی مشترک و مسائل و حواشی آن، زندگی زنان میانسال و کهنسال، و… مضامین اصلی داستانهای مونرو را تشکیل میدهند.
فرار با نام اصلی Runaway نخستین بار در سال 2004 منتشر شد و جایزه گیلر را برای نویسندهاش به ارمغان آورد. این کتاب مجموعهای است از هشت داستان کوتاه که در تمامی آنها شخصیت اصلی داستانها زن است؛
1. «فرار» داستان زندگی زنی است به نام کارلا که در ازدواج بدی گرفتار شده و قصد دارد از آن زندگی فرار کند.
2. «اتفاق» داستان زندگی ژولیت در دوران مجردی است. ژولیت در این داستان مسافر قطار است و سفرش به یک دوستی و رابطه طولانیمدت با یک مرد میانجامد.
3. در «به زودی» ژولیت که تازه مادر شده است، به همراه دختر کوچکش به دیدار والدینش میرود.
4. در «سکوت» پنهلوپ، دختر ژولیت او را ترک میکند و مادر چندین سال منتظر میماند تا خبری از دخترش دریافت کند.
5. در «عشق و شور» دختری فقیر با پسر پولداری وارد رابطه دوستی میشود. او نسبت به پسر حس خاصی ندارد، ولی پسر خیلی زود از او خواستگاری میکند و دختر با برادر آن پسر درگیر یک ماجرا میشود.
6. «خطاها» شرح زندگی دختر نوجوانی است که با زنی میانسال مواجه میشود. این زن علاقه عجیبی به دختر دارد و ادعا میکند مادر اوست.
7. در «فریبها» دختری تنها به نام رابین که هیچوقت ماجرای عاشقانهای نداشته در اثر یک سوءتفاهم، تنها موقعیت عاشقانه زندگیاش را از دست میدهد.
8. «نیروها»، بلندترین داستان این مجموعه، زندگی دو زن به اسم نانسی و تسا را از جوانی تا پیری روایت میکند.
مجموعه داستانها فرار اليس مونرو که تصوير روي جلدش،( تصوير روي جلد هميشه برام مهمه مثل بچه ها) پيرزني با نگاهي خسته و شايد منتظر خيره به دوردست با دستهاي چروكيده قلاب شده در هم. پشت جلد نوشته شده «اليس مونرو در اين مجموعه چون اغلب اثارش روايتگر زندگي زنان در مراحل مختلف عمر است روايتهايي همراه با واقعگرايي و صدااقتي كم مانند…» پس ميشود حدس زد تصوير روي جلد يك انتخاب بي ربط نيست. از تصوير جلد كه ميگذري و وارد داستانها ميشوي شك به يقين تبديل ميشود. داستان زنهايي در رده هاي سني مختلف و با دغدغه هاي خاص و يك جور انتظار زنانه مخصوص مثل نگاه منتظر پيرزن تصوير. داستان تصميم هاي ناگهاني يا با برنامه ريزي كه سرنوشت را تعيين ميكنند. داستان دردها و شاديها.
قسمتی از كتاب :
« از دخترها توقع داشتند اينجوري باشند. مردها- مردم، همه ادمها- فكر ميكردند دختر بايد اينجوري باشد. خوشگل، عزيز دردانه، ننر، خودخواه، با مغزي به اندازه نخود. دختر بايد اينجوري باشد تا بشود عاشقش شد. بعد مادر ميشد و خودش را با سوز و گداز وقف بچه هايش ميكرد. ديگر خودخواه نبود، فقط مغزش همچنان به قد نخود بود .تا ابد»
دانلود فایل صوتی کتاب فرار بخش یکم
دانلود فایل صوتی کتاب فرار بخش دوم
دانلود فایل صوتی کتاب فرار بخش سوم
دانلود فایل صوتی کتاب فرار بخش چهارم
One comment